Sunday Hut’s

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is één van de drie Nusa eilanden die op een half uurtje varen vanuit de haven van Sanur voor de kust van Bali liggen. Nusa Ceningan en Nusa Penida zijn de 2 andere eilanden. Nusa Lembongan heeft een oppervlakte van 8 vierkante kilometer en heeft zo’n 7000 bewoners. Het is via een brug (de beroemde gele brug) met Nusa Ceningan verbonden. Het is echt een eiland voor rustzoekers. Geen auto’s, alleen scooters en een soort van mini trucks die als taxi dienstdoen. Aan de ene kant goudgele stranden en een prachtige blauwe zee en aan de kant van Nusa Ceningan een baai waar zeewier wordt geteeld.

Sunday Hut’s

Aan de baai met Nusa Ceningan ligt een verborgen pareltje. Sunday Hut’s. Tegen de berg, en dus met een fantastisch uitzicht, ligt deze accommodatie met 8 appartementen, een zwembad,en een klein restaurant met een kleine kaart. Sunday Hut’s is in 2018 geopend en wordt gerund door vader, zoon, dochter en neef Ferry. Sfeervolle appartementen ieder met een eigen terras en uitzicht over de zeewiervelden gecombineerd met de kneuterigheid van een familiebedrijf. Scooters staan voor de deur en kunnen worden gehuurd (het is meer geleend) en als je een taxi wilt wordt die voor je geregeld. Net als boottickets, excursies en alle andere zaken die je nodig hebt.

Wat is er te doen op Nusa Lembongan?

Met een scooter het eiland rond (de wegen zijn prima) en genieten van de prachtige natuur, mooie stranden en aan het eind van de dag de zon in de zee zien zakken bij  Devil’s Tears of met een hapje en een drankje bij Sandy Bay Beachclub. Je kunt met een boot, kano of op een stand-up paddle board door de mangrove rondom het eiland. Een snorkeltrip boeken met als je geluk hebt een ontmoeting met een Manta Ray en een dagtrip naar Nusa Penida.

 Ben je op Bali en wil je een paar dagen ontsnappen aan de hectiek ga naar Nusa Lembongan en maak Sunday Hut’s je uitvalsbasis.

 

Voor meer foto’s en beschikbaarheid kijk op www.booking.com.

 

Lees verder:

Vespatrip

Vespatrip

Ken je dat nog? Dat gevoel van de wind door je haren, het gevoel van vrijheid op je brommer of Puch? Vast een tijdje...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Chat openen
1
Hi, heb je een vraag?