Claudy Jongstra

Wat je van schapen maken kan?

Eerst iets over de kunstenaar. Claudy Jongstra is een textielkunstenaar die met de wol van haar eigen kudde Drentse heideschapen in het Friese Spannum wandvullende kunstwerken maakt. Jongstra heeft modevormgeving gestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht. De productieketen van de wol is zoveel mogelijk in eigen hand genomen. Voor de plantaardige kleurstoffen is een botanische heemtuin opgezet.

  © Photo Christian Jaeggi

In haar tuin in friesland zijn allemaal planten, bloemen en kruiden geplant waarmee de wol geverfd wordt. Zo ontstaat een volledig duurzame keten die terugkomt in haar kunstwerken,

Het werk van Claudy Jongstra is opgenomen in verschillende collecties, onder andere het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum, het Victoria & Albert Museum en het Museum of Modern Art. In het Fries museum in Leeuwarden is een hele muur met één van haar kunstwerken bekleed. Het is een impressie van het Friese landschap.

Tot 10 april 2023 is de  expositie Waar de zee licht is, te zien in museum Kranenburgh in Bergen (NH). www.kranenburgh.nl.

 

Lees verder:

Sunday Hut’s

Sunday Hut’s

Nusa Lembongan Nusa Lembongan is één van de drie Nusa eilanden die op een half uurtje varen vanuit de haven van Sanur...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Chat openen
1
Hi, heb je een vraag?